Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Κέικ τίγρης με επικάλυψη λευκής σοκολάτας , κέικ κορμός δέντρου με επικάλυψη μαύρη σοκολάτα!

Κέικ τίγρης με επικάλυψη λευκής σοκολάτας , κέικ κορμός δέντρου με επικάλυψη μαύρη σοκολάτα!



Κι εκεί που ετοιμαζόμουν να κάνω ένα κέικ τίγρη σκέφτηκα να χωρίσω τη ζύμη στα δύο και να κάνω δυο διαφορετικά.


Κέικ τίγρη: 
Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο. Τη μισή τη χρησιμοποιούμε όπως είναι ή προσθέτουμε κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής. Στην άλλη μισή προσθέτουμε κακάο όσο θέλουμε. Σε βουτυρωμένο ταψάκι ρίχνουμε στο κέντρο μια κουτάλα κίτρινη ζύμη. Στο κέντρο της ρίχνουμε μια κουτάλα καφέ ζύμη.Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν οι ζύμες. Τέλος το ψήνουμε όπως γνωρίζει η κάθε μια την κουζίνα της. Όταν το βγάλουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια προσθέτουμε το γλάσο σοκολάτας.

Κέικ κορμός δέντρου:

Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο. Τα 3/4 τα χρησιμοποιούμε όπως είναι ή προσθέτουμε κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής. Στο 1/4  προσθέτουμε κακάο όσο θέλουμε. Προτιμότερο είναι να χρησιμοποιήσουμε φόρμα χάρτινη μιας χρήσης.
Υπολογίζουμε και βάζουμε πρώτα μια στρώση με κακάο,στη συνέχεια το μισό της κίτρινης ζύμης , από πάνω πάλι με κακάο και τέλος πάλι κίτρινη ζύμη. Ψήνουμε κανονικά όπως το κάθε κέικ που κάνουμε. Όταν το βγάλουμε από τον φούρνο αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει και το ξεφορμάρουμε.
Όταν κρυώσει εντελώς ρίχνουμε από πάνω το λευκό γλάσο. Εγώ έκανα και φύλλα σοκολάτας σε σχήμα φύλλων τριαντάφυλλου και διακόσμησα το κέικ. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου