Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

ROLLS ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ

Rolls κολοκύθας!
 Μικρογραφίες κολοκύθας που τις συνοδεύουμε με μαρμελάδα, πραλίνα φουντουκιού.... Η ζύμη του περιέχει πουρέ κολοκύθας.
Τρέλλα!!!
Κολοκύθα Rolls
Κάνει περίπου 40 ρολά (ανάλογα με το μέγεθος που θα δώσουμε)
2 πακέτα ξηρή μαγιά συν 1 κουταλάκι του γλυκού λευκή ζάχαρη 
1/4 φλιτζανιού νερό
3/4 φλιτζάνι πλήρες γάλα, ζεστό
1 φλιτζάνι πουρέ κολοκύθας.
1/3 φλιτζάνι ανοικτό καφέ ζάχαρη
1/3 κούπας λευκή ζάχαρη
6 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 αυγό
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
αλεύρι 5 φλιτζάνια για όλες τις χρήσεις
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στο φούρνο μικροκυμάτων σε ένα μικρό γυάλινο μπολ, ζεσταίνουμε γάλα. Προσθέτουμε 6 κουταλιές της σούπας βούτυρο, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Στη συνέχεια, προσθέτουμε στις δύο σάκχαρες και πουρέ κολοκύθας. Τοποθετούμε αυτό το μείγμα στο μπολ του μίξερ μας.
Σε ένα άλλο μικρό μπολ προσθέτουμε τη μαγιά και 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και 1/4 φλιτζάνι ζεστό νερό. Ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε το μείγμα να φουσκώσει (ή απόδειξη). Μόλις το μείγμα της μαγιάς μοιάζει αφρώδες (περίπου 3 λεπτά) προσθέτουμε στο μείγμα κολοκύθας στο μπολ, και το αυγό. Τώρα προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι, ένα φλιτζάνι κάθε φορά. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή, αλλά να τραβήξει μακριά από τα τοιχώματα του μπολ. Αν είναι πολύ κολλώδες, προσθέτουμε λίγο περισσότερο αλεύρι.
Βγάζουμε τη ζύμη από το μπολ και τοποθετούμε σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια. Ζυμώνουμε το αλεύρι για περίπου 1 λεπτό σε μια στρογγυλή μπάλα. Τοποθετούμε τη ζύμη σε μπάλα σε ελαφρά βουτυρωμένο γυάλινο μπολ, καλύπτουμε και βάλτε σε ένα ζεστό μέρος μέχρι η ζύμη να έχει διπλασιαστεί, περίπου 1 ώρα.
Μόλις η ζύμη έχει διπλασιαστεί, τοποθετούμε τη ζύμη σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια, γροθιά τη ζύμη προς τα κάτω. Χωρίζουμε τη ζύμη και ανοίγουμε κάθε μισό σε ένα μακρύ σχοινί. Κόψτε κάθε σχοινί σε 20 ίσα κομμάτια. Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε μια μικρή μπάλα. Πατάμε ελαφρώς και σχηματίζουμε 8 ακτίνες. Τα τοποθετούμε σε απόσταση. . Καλύπτουμε ελαφρά με πλαστική μεμβράνη και τα αφήνουμε σε ένα ζεστό περιβάλλον, έως ότου έχουν διπλασιαστεί και πάλι.
Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180ο .
Πριν τα τοποθετήσουμε στο φούρνο κάνουμε μια λακκουβίτσα στο κέντρο κατόπιν τα αυγουλώνουμε και τα βάζουμε μέσα το πολύ για 12 λεπτά.Τέλος όταν βγουν βάζουμε καρυδάκι στο κέντρο.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου