Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2016

ΛΕΜΟΝΟΠΙΤΑ

ΛΕΜΟΝΟΠΙΤΑ


ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φύλλα κρούστας
1 γιαούρτι
1 ζάχαρη(μέτρο το κεσεδάκι από το γιαούρτι)
1 σπορέλαιο
5 αβγά
1 μπέικιν
1 βανίλια

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
2 ζάχαρη(μέτρο το κεσεδάκι από το γιαούρτι)
3 νερό
ξύσμα από 1 μεγάλο ή 2 μικρά ακέρωτα λεμόνια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Το σιρόπι το ετοιμάζουμε στην αρχή πριν κάνουμε την πίτα για να κρυώσει ωστόσο.
Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά στην κατσαρόλα και από τη στιγμή που θα αρχίζει να κοχλάζει αφήνουμε για 5 λεπτά στο μάτι και μετά το αποσύρουμε.

Τοποθετούμε σε ένα ταψί με τις διαστάσεις των φύλλων κρούστας ένα ένα τα φύλλα αφού τα διπλώσουμε σαν τη βεντάλια (όπως συνηθίζαμε  μικρά να κάνουμε με μια κόλλα χαρτί).Αφού τα τοποθετήσουμε όλα σε ένα μπολ χτυπάμε αβγά με ζάχαρη να αφρατέψουν , προσθέτουμε το σπορέλαιο, το γιαούρτι τη βανίλια και τέλος το μπέικιν. Μας ενδιαφέρει να ανακατευτούν καλά. Δεν τα χτυπάμε πολύ.Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τα φύλλα κρούστας προσέχοντας να πάει παντού.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30'( εξαρτάται από την κουζίνα)στην αντίσταση ,να ροδίσει καλά.

Μόλις βγάλουμε την πίτα τη σιροπιάζουμε αμέσως και ΕΤΟΙΜΗ


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου