ΜΠΟΥΚΕΤΟ ΤΟΥΛΙΠΕΣ
ΜΠΟΥΚΕΤΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΙΑ
ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ ΡΟΔΙΟΥ
Εκτέλεση:
ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά:
1 ποτήρι γάλα
4 κ.γλυκού ζάχαρη
1 κ.σούπας μαγιά
2 ½ ποτήρια αλεύρι περίπου
1 κ.γλυκού αλάτι
100 γρ. βούτυρο λιωμένο
Για τη γέμιση :
300 γρ. φέτα με 1 αβγό χτυπημένο.
300 γρ. φέτα με 1 αβγό χτυπημένο.
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα, τη
ζάχαρη και τη μαγιά.
Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να φουσκώσει.
Αφού γίνει η μαγιά, την προσθέτουμε στο αλεύρι και ζυμώνουμε.
Έπειτα, προσθέτουμε το βούτυρο και το αλάτι.
Ζυμώνουμε ξανά και χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 μπάλες και μια μικρότερη. Δίνουμε με χρώμα ζαχαροπλαστικής το χρώμα που θέλουμε σε κάθε μπάλα και αφήνουμε για 1 ώρα σε τέσσερα πιάτα σκεπασμένα με πετσετούλες να διπλασιασθούν .
Ανοίγουμε στρόγγυλα φύλλα διαμέτρου 15 εκ. περίπου βάζουμε όποια γλυκιά γέμιση θέλουμε, το διπλώνουμε 'όπως στις φωτογραφίες παραπάνω. Τα τοποθετούμε σε ταψάκι 30-40 εκ διάμετρο, σκεπάζουμε με μεμβράνη κι αφήνουμε σε ζεστό μέρος περίπου 40 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν. Αλείφουμε με γάλα. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά περίπου.
Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να φουσκώσει.
Αφού γίνει η μαγιά, την προσθέτουμε στο αλεύρι και ζυμώνουμε.
Έπειτα, προσθέτουμε το βούτυρο και το αλάτι.
Ζυμώνουμε ξανά και χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 μπάλες και μια μικρότερη. Δίνουμε με χρώμα ζαχαροπλαστικής το χρώμα που θέλουμε σε κάθε μπάλα και αφήνουμε για 1 ώρα σε τέσσερα πιάτα σκεπασμένα με πετσετούλες να διπλασιασθούν .
Ανοίγουμε στρόγγυλα φύλλα διαμέτρου 15 εκ. περίπου βάζουμε όποια γλυκιά γέμιση θέλουμε, το διπλώνουμε 'όπως στις φωτογραφίες παραπάνω. Τα τοποθετούμε σε ταψάκι 30-40 εκ διάμετρο, σκεπάζουμε με μεμβράνη κι αφήνουμε σε ζεστό μέρος περίπου 40 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν. Αλείφουμε με γάλα. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά περίπου.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου