Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΗ!

Εύκολη; Πανεύκολη. Όμορφη; Πανέμορφη! Το αγαπημένο φθινοπωρινο-χειμωνιάτικο γλυκό μηλόπιτα έτοιμο! Μοσχομύρισε το σπίτι!
Υλικά
2/3 του πακέτου βιταμ
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα καρύδια
4-5 μήλα κατά προτίμηση ξινά
κανέλα.
Για το παντεσπάνι
4 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
1 και 1/2 κούπες αλεύρι
½ μπέικεν πάουντερ
4 κουταλιές κονιάκ
Εκτέλεση

Στο ταψάκι που θα κάνουμε τη μηλόπιτα 28-30 cm λειώνουμε το βιτάμ και ρίχνουμε πάνω 1 κούπα ζάχαρη. Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε 8 κομμάτια το καθένα. Στρώνουμε πάνω από τη ζάχαρη τα μήλα έτσι ώστε να καλύψουμε όλο το ταψί. Ρίχνουμε πάνω από τα μήλα τα χονδροκομμένα καρύδια και πασπαλίζουμε με μπόλικη κανέλα. Έχουμε βάλει στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη να χτυπηθούν καλά και αφού κλείσουμε το μίξερ ρίχνουμε λίγο- λίγο το αλεύρι και το μπέιν πάουντερ και ανακατεύουμε προσεκτικά. Τέλος προσθέτουμε το κονιάκ και αδειάζουμε το μείγμα πάνω από τα μήλα. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά. Μόλις βγάλουμε την μηλόπιτα από το φούρνο βάζουμε πάνω από το ταψί μία πιατέλα και αναποδογυρίζουμε την μηλόπιτα ώστε να έρθουν τα μήλα από πάνω.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου