Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

ΠΕΣΕ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΙ ΜΟΥ ΝΑ ΣΕ ΦΑΩ


ΠΕΣΕ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΙ ΜΟΥ ΝΑ ....ΣΕ ΦΑΩ!

ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά:
1 ποτήρι γάλα
1 κ.γλυκού ζάχαρη
1 κ.σούπας μαγιά 
2 ποτήρια αλεύρι 
1 κ.γλυκού αλάτι 
100 γρ. βούτυρο λιωμένο
Για τη γέμιση :
300 γρ. φέτα με 1 αβγό χτυπημένο.

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα, τη ζάχαρη και τη μαγιά.
Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να φουσκώσει.
Αφού γίνει η μαγιά, την προσθέτουμε στο αλεύρι και ζυμώνουμε.
Έπειτα, προσθέτουμε το βούτυρο και το αλάτι.
Ζυμώνουμε ξανά και αφήνουμε για 1 ώρα σε μια λεκανίτσα να ανέβει το ζυμάρι μας.
Λαδώνουμε τα χέρια μας και δημιουργούμε 16 μπαλάκια από το ζυμάρι.
Ανοίγουμε στρόγγυλα φύλλα διαμέτρου 10 εκ. βάζουμε όποια αλμυρή γέμιση θέλουμε στο μισό φύλλο, το διπλώνουμε, κολλάμε τις άκρες και το περιστρέφουμε. Τα τοποθετούμε με απόσταση σε ταψάκι 28-30 εκ διάμετρο, σκεπάζουμε με μεμβράνη κι αφήνουμε σε ζεστό μέρος περίπου 40 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν. Αλήφουμε κρόκο αβγού αραιωμένο με γάλα. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 40 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει καλά.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου