Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2015

ΛΟΥΛΟΥΔΟΨΩΜΟ



Λουλουδόψωμο! Απλά ΤΟ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ! Υπέροχη γλυκιά ζύμη με γέμιση πραλίνας φουντουκιού σε κάθε φυλλαράκι! 
ΥΛΙΚΑ
1 κούπα γάλα χλιαρό
1/2 κούπα λιωμένο βούτυρο
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
2 βανίλιες
1 φακελάκι μαγιά σκόνη
1 κουταλάκι γλυκού κοφτό αλάτι
400 γρ περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
γάλα εβαπορέ για το άλειμμα

Εκτέλεση


Ζυμώνω τα παραπάνω υλικά ρίχνοντας στο τέλος το αλεύρι. Γίνεται μια τέλεια εύπλαστη ζύμη. Την αφήνω σε σακουλίτσια για 15 λεπτά να ηρεμήσει. Στη συνέχεια ανοίγω φύλλο 1 χιλιοστού και με τη βοήθεια ενός ποτηριού 8-10 εκ. κόβω τα φυλλαράκια. Σε κάθε φυλλαράκι αλείφω πραλίνα το διπλώνω στα δύο και μετά ενώνω τις δύο άκρες. Έτσι τα τοποθετώ σε ένα ταψάκι 28-30 εκ διάμετρο το ένα δίπλα στο άλλο.Αφήνω πάλι για 15 λεπτά να φουσκώσει. Αλείφω με γάλα εβαπορέ και το βάζω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς και στην αντίσταση το λιγότερο 30 λεπτά. Από εκεί και μετά εξαρτάται από το φούρνο πόσο χρόνο θέλει για να ροδίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου