Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

ΚΡΟΥΑΣΑΝΑΚΙΑ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ


Yπέροχα σπιτικά κρουασανάκια με γέμιση πραλίνας για το απογευματινό καφεδάκι μας!
ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά
500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 φακελάκι μαγιά
150 γρ γάλα χλιαρό
100 γρ ζάχαρη
2 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
Για την επικάλυψη
1 αυγό χτυπημένο με λίγο γάλα
πραλίνα (σχεδόν ένα κουταλάκι του γλυκού για κάθε τριγωνάκι)

Εκτέλεση

Διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό γάλα. Βάζουμε σε ένα μπολ, το αλεύρι, το βούτυρο και την ζάχαρη, ανακατεύουμε, προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά, συνεχίζουμε το ανακάτεμα, ρίχνουμε στο τέλος το γάλα με την μαγιά και ζυμώνουμε μέχρι να μην κολλάει στα χεριά. Δε θέλουμε η ζύμη να είναι σφικτή. Τοποθετούμε το μπολ σε ζεστό σημείο για περίπου 2 ώρες μέχρι να διπλασιαστεί ό όγκος της ζύμης.
Έπειτα χωρίζουμε την ζύμη σε 3 μπάλες ή και περισσότερες ανάλογα του μεγέθους των κρουασάν που επιθυμούμε. Κάνουμε ένα στρόγγυλο φύλλο πάχους 2 χιλ. και το κόβουμε σε 8 τρίγωνα, τα κάνουμε ρόλο από την μεγάλη πλευρά προς την μύτη και γυρνάμε τις άκρες καμπυλωτά.
Τα βάζουμε σε ταψί και τα αφήνουμε για 20 λεπτά να φουσκώσουν. Αλείφουμε απαλά με το πινέλο την επιφάνεια κάθε κρουασάν με το αβγό, τα ψήνουμε για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
• Πάντα τονίζω ότι εξαρτάται από τον φούρνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου