Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2015

ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ

ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ!!!











Θα χρειαστούμε :
ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο σφολιάτα
2 μήλα
άχνη
ζάχαρη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Βγάζουμε τη σφολιάτα περίπου δύο ώρες  πιο μπροστά να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Καθαρίζουμε το κέντρο των μήλων με το ειδικό μηχάνημα και τα βάζουμε για 2-3 λεπτά  στην κατσαρόλα που έχουμε ρίξει ένα ποτήρι νερό μια βράση. Εδώ δίνω το μυστικό μου. Αν έχετε ρόδι στύψτε το και βάλτε το χυμό του μέσα στην κατσαρόλα με το νερό. Έτσι τα μήλα που θα ρίξουμε μέσα σε λεπτές φετούλες θα πάρουν κόκκινο χρώμα, Στη συνέχεια βάλτε τα σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν. Χωρίζουμε τη ζύμη κατά μήκος της μακρύτερης πλευράς σε 6 λωρίδες. Στη φωτογραφία φαίνεται πώς τα τοποθετώ. Τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη και άχνη από τη μια άκρη μέχρι την άλλη και και τα γυρίζουμε με απαλές κινήσεις ρολό. Τα τοποθετούμε σε φορμάκια ατομικά και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς στον αέρα για 35 περίπου λεπτά. Όταν ροδίσουν τα βγάζουμε να κρυώσουν και τα πασπαλίζουμε με άχνη.
Θα γίνουν 12 μηλοπιτάκια.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου