Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

ΜΗΛΑ ΠΟΣΕ

 Τα μήλα είναι βρασμένα σε σιρόπι ροδιού, εξ'ου και το χρώμα.

Τα υλικά μας: 


Χυμός ροδιού

Μήλα

Ζάχαρη

Σαντιγί και Κρέμα για το σερβίρισμα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Καθαρίζουμε τα μήλα γύρω γύρω την φλούδα και βγάζουμε και τον σπόρο από το κέντρο.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τον χυμό ροδιού με την ζάχαρη( στο μισό λίτρο 350 γρ ζάχαρη) και τα μήλα και σιγοβράζουμε για περίπου 20 λεπτά ανάλογα πόσο μεγάλα είναι τα μήλα.

Τα μήλα σιγά σιγά ροδίζουν όσο τα γυρνάμε.

Σε 20 λεπτά γίνονται κόκκινα εντελώς σαν ρόδια και μαλακά.

Σερβίρουμε με κρέμ πατισιέρ και σαντιγί και πασπαλίζουμε με το πηχτό ζουμάκι που έχει μείνει στην κατσαρόλα για ντεκόρ.



Καλή σας όρεξή και καλή σας επιτυχία.

Αν πάλι θέλετε κάτι τέτοιο (το οποίο έχει ΥΠΕΡΟΧΗ ΓΕΥΣΗ) αλλά όχι να το κάνετε εσείς τότε αν βρεθείτε στη Βέροια μπορείτε να πάτε στο εστιατόριο"Απ΄αλλού" 'όπου θα το φάτε από τον κύριο Τάσο Ιακωβίδη του οποίου τη συνταγή έχω κάνει και να είναι καλά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου