Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου 2015

Gingerbread houses και Gingerbread Christmas tree







ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
Gingerbread houses και Gingerbread Christmas tree
6 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (1Kg)
1 κουτ. του γλυκού σόδα
½ κουτ. γλυκού baking pouder
250γρ βούτυρο ανάλατο
1 κούπα σκούρα καφέ ζάχαρη
4 κουτ.γλυκού ginger
4 κουτ. γλυκού κανέλα
1 ½ κουτ. γλυκού αλάτι
2 μεγάλα αυγά
2     ½ κούπα μέλι


Για το royal icing
3     μεγάλα αυγά μόνο τα ασπράδια
3 κούπες  ζάχαρη άχνη
4 κουταλάκια γλυκού λεμόνι
2  κάψουλες βανίλιας
Χρώμα ζαχαροπλαστικής πράσινο, κόκκινο κλπ(για να χρωματίσουμε το royal icing όπου επιθυμούμε.
κορνέ 

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
Ρίχνουμε τα μπαχαρικά, το αλάτι, αβγά και μέλι και χτυπάμε μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα.
Σε χαμηλή ταχύτητα προσθέτουμε το αλεύρι, σόδα, και το μπέικιν.
 Χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 μέρη, τυλίγουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Ανοίγουμε φύλλο πάχους 3χιλ. περίπου, κόβουμε σε διάφορα σχέδια που θα χρησιμοποιήσουμε  και ψήνουμε στους 180  βαθμούς για 15-20' μέχρι να γίνουν τραγανά χωρίς να σκουρύνουν πολύ.
Χρησιμοποιώ λαδόκολλα για να μεταφέρω το σχέδιο πάνω στη ζύμη γιατί κολλάει πάνω στη ζύμη και δεν μετακινείται.


Για το σπιτάκι

Βρίσκουμε πατρόν εδώ 
Κατεβάζουμε από το internet ή φτιάχνουμε το δικό μας. Καλύτερα τα κομμάτια του πατρόν να είναι από λαδόκολλα, γιατί το κοινό χαρτί μπορεί να κολλάει στη ζύμη.
Ανοίγουμε τη ζύμη πάνω σε λαδόκολλα. Το πάχος πρέπει να είναι περίπου 3 χιλιοστά. Κατά το ψήσιμο η ζύμη θα φουσκώσει ελάχιστα. Δεν πρέπει να την κάνουμε πολύ παχιά. Ειδικά τα κομμάτια της σκεπής, αν είναι πολύ βαριά θα γλιστράνε. Αν τα τοιχώματα είναι πολύ λεπτά θα μας δυσκολέψουν στη συναρμολόγηση.
Τοποθετούμε το χάρτινο σχέδιο πάνω στη ζύμη.
Κόβουμε περιμετρικά τη ζύμη.
Κάνουμε το ίδιο με όλα τα κομμάτια του σπιτιού. Θα έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα αν φτιάξουμε τα κομμάτια στη ίδια λαδόκολλα που θα βάλουμε τελικά και στο φούρνο. Αν χρειαστεί να τα μεταφέρουμε, ίσως χρειαστεί να τα ξαναφτιάξουμε.
Ψήνουμε τα κομμάτια για 15-20 λεπτά στους 180°C. Αφήνουμε τα κομμάτια να κρυώσουν καλά.
Συναρμολογούμε το σπιτάκι χρησιμοποιώντας royal icing για τις ενώσεις. Το γλάσο αυτό δεν στερεοποιείται αμέσως κι έτσι μπορούμε για λίγα λεπτά να διορθώσουμε ότι δεν πήγε καλά με την πρώτη. Αφού στερεοποιηθεί, μπορούμε ακόμα και να σηκώσουμε το σπιτάκι από τη βάση του χωρίς να χαλάσει.
Ίσως χρειαστεί να περιμένουμε λίγο να στερεοποιηθεί το κάτω μέρος του σπιτιού πριν βάλουμε τη σκεπή.
Κάνουμε το πρώτο crash test βάζοντας τη σκεπή.
Για τη διακόσμηση, κι άλλο royal icing  χρωματιστή τρούφα και πολλή φαντασία.


Για το δέντρο

Κόβετε από λαδόκολλα 6 αστέρια διαφορετικού μεγέθους.
 Τρόπος κατασκευής αστεριού: Για να γίνει μικρότερο το ένα από το άλλο, αφού τα κόψουμε όλα ίδια, όπως είναι διπλωμένα μειώνουμε το κάθε ένα 1/2 πόντο από το προηγούμενο της σειράς.
Κόβουμε από ζύμη 12 αστέρια το 1ο, το 2ο ,το 3ο και το 4ο αστέρι 2 φορές το κάθε ένα, το 5ο και το 6ο από 1 φορά , το 11ο και 12ο αστέρι θα τα κόψετε με ένα μικρό φορμάκι μπισκότου αστέρι.
Επίσης θα κόψετε 8 κύκλους με διαφορετικό μέγεθος ποτηριού κύκλος θα πρέπει να καλύπτει το εσωτερικό του αστεριού που αντιστοιχεί.
Τα τοποθετείτε σε λαδόκολλα και ψήνετε 15-20 λεπτά 180 C πάνω κάτω αντίσταση και τα αφήνετε σε σχάρα να κρυώσουν καλά.
 Συναρμολόγηση: Αφού ετοιμάσουμε royal icing όπως στα Χριστουγεννιάτικα σπιτάκια τοποθετούμε το ένα αστέρι πάνω στο άλλο βάζοντας ενδιάμεσα ένα στρογγυλό και τοποθετώντας το επόμενο αστέρι έτσι ώστε να φαίνονται οι μύτες του αστεριού που είναι από κάτω.
 Στο τέλος κολλάμε τα δύο μικρά αστέρια έτσι ώστε το τελευταίο να είναι η κορυφή.
Γλασάρουμε με το γλάσο και κολλάμε τις καραμέλες σύμφωνα με το γούστο μας.
 Στολίστε το Χριστουγεννιάτικο ή το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι σας με αυτό το πρωτότυπο δεντράκι και ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!!



Όταν συναρμολογήσουμε το σπιτάκι όπως και το δεντράκι τα αφήνουμε μια νύχτα να δέσουν.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου