Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

ΨΩΜΑΚΙΑ ΑΦΡΑΤΑ BRIOCHE

Ψωμάκια αφράτα brioche









Δείτε παρακάτω τη συνταγή :




Υλικά

550 γρ αλεύρι
30γρ ζάχαρη
10 γρ μέλιή 1 κουταλάκι του γλυκού
300ml γάλα χλιαρό
1 φακελα΄κι ξερή μαγιά
40 γρ βούτυρο
8 γρ αλάτι

Εκτέλεση

Σε μία λεκανίτσα ρίχνουμε το χλιαρό γάλα και προσθέτουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να φουσκώσει . Όταν είναι έτοιμη , προσθέτουμε το μέλι , το βούτυρο λιωμένο , και το αλεύρι σιγά σιγά και ζυμώνουμε. Προς το τέλος προσθέτουμε και το αλάτι.  Θα πρέπει να γίνει μια εύπλαστη ζύμη . Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει . Όταν διπλασιαστεί τη χωρίζουμε σε μπαλίτσες και εργαζόμαστε σύμφωνα με τις παραπάνω φωτογραφίες . Τα αφήνουμε σκεπασμένα να φουσκώσουν . Χτυπάμε ένα κρόκο αυγού με λίγο γάλα και τα αλείφουμε . Τα ψήνουμε στη κλασική κουζίνα , δεύτερη σκάλα από κάτω , στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά .



ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου