Τρίτη 24 Μαΐου 2016

ΚΟΡΜΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ




ΚΟΡΜΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ
ΣΥΝΤΑΓΗ
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο μπισκότα Μιράντα
1 γάλα εβαπορέ
1/12 (κουτάκια του εβαπορέ) νερό
10 κουταλιές ζάχαρη
2 κουβερτούρες
½ βιτάμ
8-10  κουταλιές κάστερ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ     
Ενώνουμε το εβαπορέ με το νερό και το 1/3 από αυτό το αφήνουμε στην άκρη.Τα 2/3 με τη ζάχαρη  τα βράζουμε σε σιγανή φωτιά. Προσθέτουμε την κουβερτούρα να λιώσει,  το 1/3 που κρατήσαμε καλά αναμεμιγμένο με το κάστερ ανακατεύοντας συνεχώς στην κατσαρόλα και τέλος το βιτάμ σε μικρά κομμάτια. Όταν ομογενοποιηθούν αυτά και πήξει η κρέμα (το καταλαβαίνουμε όταν αρχίσει και κοχλάζει) αποσύρουμε την κρέμα από τη φωτιά και με απαλές κινήσεις ανακατεύουμε τα μπισκότα που έχουμε  ήδη από πριν σπασμένα σε ένα μπολ. Μπορούμε μα βάλουμε διπλή δόση μπισκότων βέβαια.
Το αδειάζουμε σε ένα τάπερ μεγέθους που θέλουμε (ανάλογα με το ύψος που θέλουμε να δώσουμε) ή τσέρκι και αφού το αφήσουμε να κρυώσει αρκετά  και στη συνέχεια το βάζουμε στο ψυγείο για να πήξει και να είναι δροσερό.Γαρνίρουμε όπως μας αρέσει.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

1 σχόλιο: