Πέμπτη, 5 Μαΐου 2016

Τούρτα γιαουρτογλυκού με φρούτα του δάσους και σάλτσα φράουλας!





ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά:


·         1 κιλό γιαούρτι πλήρες
·         1 κούπα φρούτα του δάσους
·         400γρ. γάλα πλήρες (ή 2 κούπες)
·         200 γρ. ζάχαρη (ή 14 κουταλιές)
·         100 γρ. κορν φλάουρ (ή 10 κουταλιές)
·         2 πακέτο σφολιατίνια
·         1 πακέτο μαρμελάδα φράουλα ή φρούτα του δάσους
·         500γρ φυτική σαντιγί
Πώς το κάνουμε:
1.Παίρνουμε  ένα τσέρκι με αποσπώμενο πάτο και στρώνουμε περιμετρικά το ένα πακέτο περίπου σφολιατίνια και το άλλο το τρίβουμε και το ρίχνουμε στον πάτο του τσέρκι. Πατάμε με ένα κουτάλι να γίνει επίπεδο.
2.Σε μια κατσαρολίτσα ανακατεύουμε το γιαούρτι, το γάλα, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ  μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Βάζουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να βράσει και να δέσει η κρέμα. Μετά ρίχνουμε την κρέμα, όσο είναι ακόμα ζεστή, πάνω στα μπισκότα και τοποθετούμε στο ψυγείο για να κρυώσει το γλυκό. Αυτό το κάνουμε αν τα φρούτα του δάσους περιέχονται στο γιαούρτι. Αν βάλουμε ξεχωριστά βγάζουμε σε μπολ την κρέμα τη σκεπάζουμε με μεμβράνη για να μην κάνει κρούστα και αφήνουμε για 5-10 λεπτά στο ψυγείο να κρυώσει. Στη συνέχεια τη βγάζουμε και προσθέτουμε όσα μας αρέσει φρούτα του δάσους ή φράουλες αναδεύοντας προσεκτικά.
3.Την ρίχνουμε στο τσέρκι.
4.Χτυπάμε τη φυτική σαντιγή και αν θέλουμε βάζουμε μια ελαφριά στρώση. Αλλιώς προσθέτουμε το topping ή μαρμελάδα φράουλας και στολίζουμε με τη σαντιγή.
Καλοφάγωτο!!!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου