Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Cupcakes Χορταράκια-Λουλουδάκια



Η συνταγή είναι εδώ:
Για τα cupcakes
  • 240 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 280 γρ. ζάχαρη
  • 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 80 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 240 ml γάλα
  • 2 αυγά
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για το frosting
  • 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 500 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 3 κ.σ. γάλα
  • 1 κ.σ. χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο σε πάστα
Για τα cupcakes
Βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν, το αλάτι και το βούτυρο στο μίξερ και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Βάζουμε σταδιακά το μισό γάλα.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το υπόλοιπο γάλα, τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας και τα ρίχνουμε και αυτά στο μίξερ. Συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Βάζουμε το μείγμα μας σε θήκες ψησίματος με χαρτάκια μέχρι τα 2/3 γιατί αυτό θα φουσκώσει.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά.
Για το frosting
Στο μίξερ με το φτερό χτυπάμε το βούτυρο, την άχνη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να αφρατέψουν για 15 περίπου λεπτά.
Στη συνέχεια, χαμηλώνοντας λίγο την ταχύτητα ρίχνουμε το γάλα . Συνεχίζουμε να χτυπάμε για 10 λεπτά ακόμα.
Τέλος, βάζουμε το frosting μέσα σε μπολ , αναμιγνύουμε με τα χρώματα ζαχαροπλαστικής που μας αρέσουν, τα βάζουμε σε κορνέ και διακοσμούμε τα cupcakes.Αν δε φαγωθούν σύντομα τα συντηρούμε στο ψυγείο λόγω του βουτύρου!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου