Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2015

ΤΟΥΡΤΑ ΠΟΛΥ ΔΡΟΣΕΡΗ



ΤΟΥΡΤΑ ΠΟΛΥ ΔΡΟΣΕΡΗ



Και τώρα η συνταγή της τούρτας μας! Μια τούρτα που τρώγεται χωρίς τύψεις αφού έχει λίγες θερμίδες. Μούρλια γεύση! Πιστεύω ότι κάποιες θα γνωρίζετε τη βασική συνταγή.
Υλικά
1/2 κιλό γιαούρτι
2 φακελάκια ζελέ ανανά
1 μεσαία κομπόστα ροδάκινο
1 πακέτο μπισκότα πτί μπέρ
3/4 κούπας τσαγιού λιωμένο βούτυρο
Για τη σαντιγή
500ml φυτική κρέμα ζαχαροπλαστικής
250γρ άχνη ζάχαρη
1 βανίλια
Εκτέλεση

Τρίβουμε τα μπισκότα και τα ρίχνουμε στο σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε.
Περιχύνουμε τα μπισκότα με το βούτυρο λιωμένο .
Ανακατεύουμε να γίνουν μία μάζα και το στρώνουμε ομοιόμορφα στο πάτο του σκεύους πατώντας το να γίνει ίσιο.
Διαλύουμε τα 2 φακελάκια ζελέ σε 2 ποτήρια νερού ζεστό νερό.
Προσθέτουμε και 1 ποτήρι νερού ζουμί από την κομπόστα.
Αφού κρυώσει ανακατεύουμε και το γιαούρτι και τέλος προσθέτουμε τα ροδάκινα τα οποία έχουμε κόψει σε μικρά κομματάκια. Το ρίχνουμε από πάνω από τα μπισκότα και το βάζουμε στο ψυγείο. Εν το μεταξύ ετοιμάζουμε τη σαντιγή. Τ βάζουμε στο ψυγείο και αφού κρυώσουν και τα δύο κάνουμε το στόλισμα. Στρώνουμε σαντιγί γύρω γύρω και από πάνω βάζουμε φυστίκι αιγίνης η φιλέ αμυγδάλου καβουρντισμένο. Τέλος στην επιφάνεια της τούρτας κάνουμε σχέδια με σαντιγί και βάζουμε αν και ότι θέλουμε από πάνω!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου