Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2015

ΤΥΡΟΛΟΥΛΟΥΔΟ




ΤΥΡΟΛΟΥΛΟΥΔΟ

ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά:
1 ποτήρι γάλα
1 κ.γλυκού ζάχαρη
1 κ.σούπας μαγιά 
2 ποτήρια αλεύρι 
1 κ.γλυκού αλάτι 
100 γρ. βούτυρο λιωμένο

Για τη γέμιση :
300 γρ. φέτα με 1 αβγό χτυπημένο.
Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα, τη ζάχαρη και τη μαγιά.
Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να φουσκώσει.
Αφού γίνει η μαγιά, την προσθέτουμε στο αλεύρι και ζυμώνουμε.
Έπειτα, προσθέτουμε το βούτυρο και το αλάτι.
Ζυμώνουμε ξανά και αφήνουμε για 1 ώρα σε μια λεκανίτσα να ανέβει το ζυμάρι μας.
Λαδώνουμε τα χέρια μας και δημιουργούμε 32 μπαλάκια από το ζυμάρι.
Ανοίγουμε σε μακρόστενα φύλλα  βάζουμε όποια αλμυρή γέμιση θέλουμε στην άκρη της πιο μακριάς μεριάς τα κάνουμε ρολό και τα κόβουμε στη μέση λοξά. Τα τοποθετούμε σε ταψί μεγάλο γιατί θα φουσκώσει , σκεπάζουμε με μεμβράνη κι αφήνουμε σε ζεστό μέρος περίπου 40 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν. Αλήφουμε κρόκο αβγού αραιωμένο με γάλα. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 40 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου