Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑ


ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑ
Απερίγραπτη γεύση!

ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά:
1 ποτήρι γάλα
1 κ.γλυκού ζάχαρη
1 κ.σούπας μαγιά 
2 ½  ποτήρια αλεύρι γοχ
1 κ.γλυκού αλάτι 
100 γρ. βούτυρο λιωμένο
Για τη γέμιση :
300 γρ κιμάς: (τον ετοιμάζουμε όπως για τα μακαρόνια).
50 γρ τυριά ότι μας αρέσει.


Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα, τη ζάχαρη και τη μαγιά.
Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να φουσκώσει.
Αφού γίνει η μαγιά, την προσθέτουμε στο αλεύρι και ζυμώνουμε.
Έπειτα, προσθέτουμε το βούτυρο και το αλάτι.
Ζυμώνουμε ξανά και αφήνουμε για 1 ώρα σε μια λεκανίτσα να ανέβει το ζυμάρι μας.
Λαδώνουμε τα χέρια μας και δημιουργούμε 30 μπαλάκια από το ζυμάρι.
Ανοίγουμε σε μακρόστενα φύλλα  βάζουμε μέσα τη γέμιση και τα διπλώνουμε. Τα πατάμε με το χέρι έτσι ώστε να μοιάζουν με φύλλα από τριαντάφυλλο και ξεκινάμε να τα τοποθετούμε στο ταψάκι μας δίνοντας το σχήμα του τριαντάφυλλου. Σκεπάζουμε με μεμβράνη κι αφήνουμε σε ζεστό μέρος περίπου 40 λεπτά μέχρι να φουσκώσει. Αλείφουμε με κρόκο αβγού αραιωμένο με γάλα. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 40 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει καλά. Εξαρτάται από τον φούρνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου