Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Ελιοψωμάκια νόστιμα,υγιεινά και οικονομικά βεβαίως!




Συνταγή:



Υλικά

1 φλιτζάνι χλιαρό νερό
1/2 φλυτζάνι σπορέλαιο
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 πρέζα ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
αλεύρι όσο πάρει για να γίνει μια ωραία εύπλαστη ζύμη( εγώ έβαλα αλέυρι ΜΑΝΑγια όλες τις χρήσεις ) και χρειάστηκα 300γρ.


Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το χλιαρό νερό , την μαγιά, το σπορέλειο τη ζάχαρη και τέλος το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ωραία εύπλαστη μπάλα. Την τοποθετούμε σε ένα καθαρό μπολ όπου έχουμε ρίξει στη βάση λίγο σπορέλαιο. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε το μπολ σε ζεστό μέρος για να διπλασιασθεί σε όγκο. Στη συνέχεια βάζουμε τη φαντασία μας να δουλέψει. Εάν έχουμε χρησιμοποιούμε το ειδικό εργαλείο για την αφαίρεση των κουκουτσιών κι έτσι έχουμε ολόκληρες τις ελιές. Αλείφουμε με νεράκι και ρίχνουμε από πάνω σουσάμι. 

Αφήνουμε λίγο να φουσκώσουν και πάλι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για σαρανταπέντε λεπτά.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου